PRAKTIJK VOOR SCHOOLPSYCHOLOGIE

Onderzoek en advies bij studiekeuze en beroepskeuze

Niet iedereen weet aan het eind van zijn of haar voortgezet onderwijsperiode welke studie of welk beroep de beste keuze is. Vaak wordt getwijfeld tussen een aantal en soms zeer uiteenlopende studies. Een gesprek over studiekeuze, soms gevolgd door een beroepskeuzetest, kan deze keuze aanzienlijk makkelijker maken. Door een goede inventarisatie van sterke en zwakke cognitieve punten, persoonlijkheids- en stijlkenmerken en interesses lukt het meestal om tot een meer gerichte keuze te komen. Daarvoor is door ons een gestructureerd interview ontwikkeld dat nu enkele jaren met goed resultaat wordt gebruiikt op vmbo-t, havo/vwo scholen en gymnasia.

Het is noodzakelijk om een aantal gegevens te hebben voorafagaand aan het gesprek of onderzoek zoals gekozen profiel of sector, cijfers, al bezochte opleidingen etc. Neem even contact en we spreken door welke informatie van belang kan zijn.

Soms is er onvoldoende zicht op de capaciteiten van een kandidaat en in dat geval kan besloten worden tot het afnemen van een intelligentietest. Afhankelijk van de leeftijd en herkomst wordt dan gebruik gemaakt van de NIO test, de Wisc III, de WAIS IV-NL of de SON-R 6-40. De laatste wordt veelal gebruikt als het om een kandidaat gaat die het nederlands niet goed beheerst.

Een studiekeuzeonderzoek of beroepskeuzetest vindt doorgaans individueel plaats in onze praktijk. Het is echter ook mogelijk om op een vo-school een aanbod te realiseren voor individuele of groepen leerlingen.

Contactgegevens
Praktijk voor Schoolpsychologie
Schoolstraat 62
3451 AG Vleuten
030 - 6775917
leokoster@praktijkvoorschoolpsychologie.nl Stel een vraag
 
© 2024 praktijkvoorschoolpsychologie.nl • Website door: IZI Services webdesign | Privacy policy
www.praktijkvoorschoolpsychologie.nl E-mail: info@schoolpsy.nl KvK Utrecht 30277927 IBAN BNL12INGB0004825942 Schoolstraat 62, 3451 AG Vleuten tel: 030-677591